Morotsmejeri

 

 

 

 

Morotsmejeriet

 

Så heter våran lokal som vi arbetar i.

Här kokas marmelad, serap, mjölksyrar, torkar vi olika produkter, m.m.

 

Info om mjölksyrning

 

När grönsaker syras får probiotiska mjölksyrabakterier växa i grönsakerna.

Bakterierna omvandlar socker till mjölksyra, väteperoxid och andra sura ämnen.

Detta konserverar grönsakerna utan att förstöra näringsvärdet.

Syrade grönsaker är på många sätt:

 

Rik på C-vitamin.

Innehåller nyttiga probiotiska bakterier som stärker immunförsvaret.

Komplexa näringsämnen som B12-vitamin tillverkas under syrningen.

Sänker GI för måltiden.

Är lättsmält.

 

IC-vitamin, antioxidanter och många andra nyttiga ämnen bevaras. Samtidigt blir många nyttiga ämnen mer tillgängliga och nya komplexa

näringsämnen som B12-vitamin och aminosyror bildas av de nyttiga bakterierna.